Klubben

MCK Dalton är en klubb som har funnits några år med ett klubbhus vid Tyresövägen mellan Skarpnäck och Älta. Huset ligger vid Ältasjön och vi har en egen brygga i sjön och en stor fårhage.  De senaste åren har vi åter igen haft sällskap av både får och vallare.

Vi är idag ett 40-tal medlemmar med varierande ålder, kön och yrken. Klubben är givetvis ansluten till SMC och vi har ett omfattande utbyte med likasinnade mc-klubbar både inom och utanför länet. Vi har inte några speciella krav på motorcykeltyp eller märke utan hela registret finns representerat, från tvåtakts RD250 till Guldvingar och däremellan en hel del rejshojar.

Det enda inträdesprovet vi har är att den blivande medlemmen ska bygga en fågelholk.
Orsaken till det är att vi är i ett myggrikt naturreservat och alltså behöver ha alla småfåglar vi kan runt huset.

MC-säsongen

Under mc-säsongen försöker vi komma ut på gemensamma fikaturer, åka på rallyn och träffar, spela bränboll, ha grillkvällar och annat liknande. Vi deltar gärna i de andra klubbarnas aktiviteter och tävlingar och utmanar dem ofta på allehanda upptåg.

Ett stort engagemang finns för RoadRacing. Många medlemmar i Dalton jobbar ideellt i arrangemangen kring olika RoadRacing-tävlingar så som Svenska Endurance Cupen. Kända tillhåll är Tröset och Ejes där det jagas flygande tvåhjulingar och voltande tvåbeningar. Inte alltid helt riskfritt kan tilläggas.

Vi hjälper även SMC med olika arrangemang så som Knix-kurser, Avrostningar och politikerkvällar. Där är vi oftast ansvariga för att alla har något att stoppa i magen.

Vintern
Tyvärr blir det ibland vinter. Under vår påtvingade säsongsuppehåll så mekar vi, bygger på huset och längtar efter nästa vår över en kopp fika eller två.

För att vinter inte ska bli FÖR lång så brukar vi annordna klubbmästerskap i diverse inomhusgrenar, fixa till ett par rejäla fester och hitta på andra aktiviteter för att rädda oss från total dårskap.
Underordnade sidor (1): De riktiga bröderna Daltons